Köp ID-skydd & ID-bevakning - Minska risk för ID-kapning

Köp ID-skydd & ID-bevakning

VÅRA BÄSTA TIPS FÖR ATT MINSKA

RISKEN FÖR ID-KAPNING

1. Våga vägra statusuppdateringar när du reser bort

 

Sociala medier är en fantastisk uppfinning men det är även här som krimnella håller koll!

 

Dagligen ser vi personer som kan göra en statusuppdatering på Instagram som exempelvis lyder "Ses om 2 veckor" och så är det en bild på hela familjen på ett flygplan med riktning mot Thailand (Där även Thailand kan vara geotaggat)

 

2. Släng ett öga på dina kontoutdrag varje vecka

 

Skapa en ny vana och lär dig att hålla kolla på dina kontoutdrag. Många har Internetbanken i mobilen, logga in och kolla så att allt står rätt till.

 

Skulle det vara en för dig okänd transaktion, kontakta omgående din bank!

 

3. Är din brevlåda öppen?

 

En ID-kapare ser att du är bortrest via Sociala medier och sätter genast igång och beställa hem t ex. nya kreditkort. Har du en brevlåda utan lås så behöver inte ens ID-kaparen adressändra då denne enkelt plockar upp Posten varje dag.

 

4. Dina ID-handlingar är guld värda!

 

Ta hand om dina ID-handlingar såsom plånbok och handväska! Har du även tappat bort en ID-handling ska du omedelbart anmäla detta till t ex. UC genom att göra en Förlustanmälan.

 

5. Håll koll på din egen kreditupplysning

 

En bland annat UC-skydd (Som du kan teckna vi oss inom kort) så får du ett SMS eller e-post när någon uppgift ändras i din kreditupplysning. På så viss vet du att något är på gång och kan därmed agera snabbt! Dessutom får du även ett meddelande när någon försöker ändra din folkbokföringsadress, ett vanligt steg i det inledande skedet vid en ID-kapning!

 

Tips från Coachen:

 

Du kan ändra hos Skatteverket att du måste signera anmälan om ändring av folkbokföringsadress! Kika in på Skatteverket.se

SEQURITY.SE samlar information till dig som vill läsa mer ID-kapning, ID-skydd, ID-bevakning & hur du går tillväga om du blivit ID-kapad!

KONTAKTA OSS

 

Sandkilsvägen 1, SE-184 42, Åkersberga

 

hello@sequrity.se

 

+46 (0) 73 940 99 55

VILL DU TIPSA OSS?

 

Känner du att vi har missat något på hemsidan som du vill lägga? Du är varmt välkommen att kontakta oss per mejl eller telefon! Informationen är endast ett hjälpmedel, kontakta alltid Polis och korrekta myndigheter!

Copyright AllForSale Sverige AB / WorldWide.se 2017 @ All Rights Reserved - OnlineDäck.se